ENG

ENG

Three nations festival

je održan u okviru aktivnosti Interreg IPA-CBC "EArPieCe", Italija, Albanija i Crna Gora, koji je sproveden u partnerstvu sa konzervatorijumom “Tito Schipa” iz Leče-a, sa konzervatorijumom "Lorenzo Perosi" iz Campobasa, DHITECH-High-Tech Technological District iz Leče-a, Akademia Muzika iz Tirane i Udruženjem mladih umjetnika Crne Gore.

Glavi događaj koji je organizovan u sklopu THREE NATIONS FESTIVAL uključen je i u FESTA della MUSICA 2022, koju promoviše MIBACT i realizuje u saradnji sa opštinom Leče, u reviji Lecce in Scena.

Od posebnog značaja je bio večernji program koji je uključivao, između ostalih, komade Ernesta Abatea. Jedna od centralnih tačaka istraživanja vezanog za INTERREG bila je upravo nabavka i proučavanje prestižnog ABBATE FUND-a, trenutno u vlasništvu Konzervatorijuma “Tito Schipa” iz Lečea. Od velikog značaja je uvrštavanje u program kompozicije “Intro za koncert u Titexu” crnogorskog kompozitora Milivoja Pićurića, kao i komada “Jos ne svice” Vasilija Nikolića i niza popularnih pjesama iz albanske tradicije.

Dirigent performansa je bio maestro Giovanni Pellegrini.

INVITATION TO TENDER

Logistics and organization of Project conference and Chamber ensemble outdoor music event
Our ref: EARPIECE/SER/3 

We are pleased to invite all interested companies to take part in the single tender procedure for the above mentioned contract.
Here you can find complete tender dossier, which includes:

1. Part A Information for the tenderer with Annex I – Terms of reference
2. Part B Format offer to be provided by the tenderers with annexes:
– Declaration of Honour
– Financial identification form
– Legal entity file
3. Part C Format contract

For full details of the tendering procedures and if editable templates are needed, please see the practical guide and its annexes, which may be downloaded from the following website: http://ec.europa.eu/europeaid/prag/document.do

We look forward to receiving your tender, which has to be submitted no later than the deadline and according to the requirements set out in the Instructions to tenderers.

We are pleased to invite you to participate in tender procedure for services of study of classical and popular music in Montenegro , ref. no. EARPIECE/SER/2 for the project EARPIECE,  implemented by Association of Young Artists of Montenegro through INTERREG IPA CBC Italy – Albania – Montenegro programme.
Attached please find Invitation to tender and tender dossier with all relevant information. We are looking forward to receiving your offer.

The deadline for submission of tenders is 21/04/2022 at 10:00 hours. Any tender received after this deadline will be automatically rejected.

Dekodiranje i analiza popularne muzike

Projekt EArPieC će se fokusirati na analizu repertoara popularne muzike u Italiji, Albaniji i Crnoj Gori, od razdoblja baroka do danas, kako bi se otkrile moguće sličnosti , što će biti temelj za buduću muzičku produkciju, stavljajući kulture uključene teritorije u integrisani sistem. Štoviše, repertoari popularne muzike od velikog kulturnog, sociološkog i umjetničkog značaja, biće povezani u zajedničku muzičku mrežu , u cilju valorizacije teritorijalne posebnosti i zajedničkih tradicija.

Sa naprednom neurološkom tehnologijom otvorićemo nova polja u razumijevanju emocionalno-kognitivne percepcije muzike. Neurološka reakcija slušaoca na crnogorsku muzičku baštinu takođe će biti predmet istraživanja.
Posjeta predstavnika UMUCG-a Igora Pejovića i Adriana Perovića Dhitech Scarl institutu u Lećeu (Italija) u okviru IPA Interreg projekta – EARPIECE.”

partneri na projektu: